2022-06-27

Ari Kemppainen ny vd för Zazz Energy of Sweden AB

Styrelsen för energibolaget Zazz Energy of Sweden AB har tillsammans tagit beslut om att rekrytera Ari Kemppainen som ny vd från och med 27 juni 2022. Det innebär att nuvarande vd Christian Casselborg lämnar bolaget med omedelbar verkan.

– Det är nu dags för nästa fas i företagets utveckling. Vår tidigare vd tog Zazz Energy till börsen och nu tar Ari Kemppainen vid för att förverkliga våra affärsidéer och på så vis bidra till den viktiga klimatomställningen. Ari vet hur man bygger organisationer från grunden på en internationell marknad och vi är övertygade om att han har det som krävs för att utveckla försäljningen och skapa de allianser som behövs för att bli ett framgångsrikt miljöteknikbolag, säger Jan Bardell, styrelseordförande, Zazz Energy of Sweden.

Ari Kemppainen har bred och djup erfarenhet av produkt- och affärsutveckling i internationella bolag inom energitekniksektorn och har även lång erfarenhet av etableringar av bolag som avknoppats samt av att integrera verksamheter från olika kulturer och miljöer.
Han kommer senast från Efore där han var vd och har dessförinnan bland annat varit forsknings- och utvecklingschef samt produktchef för Emerson Energy Systems EMEA-segment.

– Jag känner mig hedrad av att få styrelsens förtroende att leda Zazz Energy vidare i denna viktiga tillväxtfas. Zazz Energys klimatsmarta kraftproduktionsanläggningar möter framtidens krav på hållbar energiproduktion samtidigt som lösningen är planerbar. De påskyndar och möjliggör omställningen till ett grönt samhälle, säger Ari Kemppainen.

Styrelsen tackar Christian Casselborg för de insatser som han gjort under den tid som han varit vd.

ÄNDRAD 2024-02-19